Fotoalbums voor Make a Wish

Gepubliceerd op 21 juli 2021 om 10:00

Wat je mogelijk nog niet wist over mij....

 

   Sinds juni 2019 maak ik als FAV-er (= FotoAlbum Vrijwilliger) fotoalbums voor Make a Wish. Inmiddels heb ik er 14 op mijn naam staan en ben ik met nummer 15 bezig. 

   Make a Wish laat de liefste wensen van kinderen in vervulling gaan. Niet alle kinderen komen hiervoor in aanmerking, veelal wordt de aanmelding door het ziekenhuis gedaan. Het is een non-profit organisatie die graag een lichtpuntje geeft aan kinderen die een ernstige ziekte hebben. Ook de ouders/gezinnen van de kinderen ervaren de dag vaak als heel fijn. 

   Ruim twee jaar geleden zag ik op de Facebookpagina van de Albelliclub een oproep dat Make a Wish nieuwe vrijwilligers zocht. En omdat ik toen aan het nadenken was over vrijwilligerswerk kwam dit mooi samen. Het perfecte vrijwilligerswerk voor mij: maken van fotoalbums, op het tijdstip dat ik wil; niet gebonden aan een vaste dag. 

   Na mijn aanmelding kreeg ik als eerst een telefoontje van de toenmalige coördinator van de fotoalbumvrijwilligers. Wat mijn ervaring is met het maken van fotoalbums en of ik een proefalbum wilde maken. Ook had ik contact met de recruiter van Make a Wish. Wat een leuk telefoongesprek was, als HR adviseur bij Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden heb ik ook te maken met vrijwilligers (weer heel anders, over mijn werk bij VGGM mogelijk later meer). 

   Inmiddels was er een nieuwe coördinator, Trudy, met haar hulp heb ik een proefalbum gemaakt en verder besproken wat je als FAV-er doet. Het proefalbum viel in de smaak en ik wilde wel verder van start. Het vrijwilligerscontract kon opgemaakt worden. Ik werd uitgenodigd om naar Hilversum te komen voor een introductiebijeenkomst. 

   Tijdens de introductiebijeenkomst leerde ik meer over het proces van de Wish-journey. Hoe gaat de aanmelding, wat doet de wenshaler en hoe gaat het verder met de wensvervuller. Als FAV-er sluit je de boel af, een tastbaar bewijs van een vaak super fijne ontspannen dag. Helemaal in het teken van het kind. Ook worden vaak de andere gezinsleden in het zonnetje gezet. 

   Ik kreeg alle (digitale) hulpmiddelen ter beschikking, nu kon ik echt aan de slag. Via de whatsapp groep van de FAV-ers worden we op de hoogte gesteld als er weer een fotoboek gemaakt moet/kan worden. Je geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent. Het album wordt gemaakt in de software van Albelli. Soms best ingewikkeld als je niet zelf bij de dag aanwezig bent geweest, maar het wensverslag en de datum op de foto's helpen vaak wel. En anders zijn er genoeg mensen aan wie je kan vragen wat van belang is. Als het album klaar is dan nog de puntjes op de i: alle foto's op een USB-stick, het album digitaal erbij zodat het nog een keer nabesteld kan worden en een brief hoe je dit kan doen. Het online album verstuur ik vervolgens ook naar de wensvervuller en geef aan dat ik een seintje geef zodra het album op de post gaat, dan kan de wensvervuller in de gaten houden dat het album daadwerkelijk binnen komt. Fijn gevoel om met een fotoalbum bij te dragen aan de wishjourney van een kind! 

 

Omdat Make a Wish veelal afhankelijk is van giften hieronder de mogelijkheid om met een tikkie Make a Wish te sponseren. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.