Blog

Portretfotoshoot

Als je profielfoto op Linked-in alweer meer dan 10 jaar oud is wordt het tijd voor een nieuwe. Tenminste, dat vond Marijn! Zijn vrouw was vorig jaar al eens bij mij langs geweest voor nieuwe portretfoto's, nu was hij aan de beurt. 

Lees meer »

Love shoot

Yeal en Chris, wat een lief koppel. Al die fotografen voor zich en toch zo naturel bewegen. Ik vond het leuk om met hen te werken. Ze bleven lachen en volgde alle aanwijzingen op. Soms de slappe lach, maar dan toch weer serieus wanneer 'het moest'. Deze foto's heb ik gemaakt tijdens een portfolio-shoot moment. Daarom ook al die andere fotografen erbij (al zien jullie die niet ;) 

Lees meer »

Trouwen

Ongeveer twee weken voor de trouwdag werd ik gepolst; wat zijn de kosten voor het fotograferen van een trouwdag? En of ik op een bepaalde datum nog beschikbaar was? 

Lees meer »

Zwangerschapsshoot

Wat een lief stel! Op een super locatie. Onlangs stonden Benji en Lisa voor mijn lens. We waren op de Loonse en Drunense Duinen bij Udenhout. In augustus verwachten ze hun eerste kindje, een zoon! 

Lees meer »

Duoportret ♥

Een duoportret! Om heel goed het gelijke maar juist ook de verschillen te zien! Hoe leuk om dit van broers en zussen te zien. Ook heb ik mezelf met mijn zusje als proef gebruikt voor dit concept. Onze moeder moest heel goed kijken waar ze nu precies naar keek ♥

Lees meer »

Vlieland ♥

Een weekendje Vlieland. Wat een heerlijkheid. We dachten te kunnen uitwaaien maar het was rustig met de wind. Wel hadden we een zonnetje overdag en 's avonds een mooie zonsondergang.

Lees meer »

Familie fotoshoot in Meinerswijk

Tussen de buien door gingen we in september op pad. Deze familie ken ik al heel lang! Zo leuk dat ze kozen voor een fotoshoot door mij. Het werd tijd voor een nieuwe foto aan de muur van het gezin.

Lees meer »

Tulpen ♥

Tulpen! Dit jaar was ik op tijd op zoek naar de tulpen, ik kan denk ik nog wel een keertje er heen rijden! En dan hopelijk wanneer het zonnetje schijnt en de lucht blauw is voor het contrast. Of met zonsondergang... 

Lees meer »

#instaloop #future

Deze keer weer een blog over de making-of van de foto die ik gebruikte bij een ronde van #instaloopwithme. Zoals ik al in de tekst bij de post schreef, ik heb de foto gemaakt op Bonaire. 

Lees meer »

Djim en Tobi

Nicole had een leuke vraag aan mij, of ik een duoportret van haar zoons kan maken; zo'n foto met de ene helft het ene gezicht en de andere helft het andere gezicht. 

Lees meer »

Workshop portretfotografie

Zondag 26 februari was het eindelijk zo ver! De workshop portretfotografie bij Danique Regterschot. Eigenlijk zou deze al plaats vinden in november maar toen kon die helaas niet door gaan. Maar nu wel! Samen met 3 andere fotografen heb ik de workshop gevolgd. 

Lees meer »

#instaloop #kwetsbaar

Kwetsbaar. Het thema van de laatste instaloopwithme in 2022. Mijn 18e deelname alweer. In de post had ik al mijn overpeinzingen over dit thema gedeeld. Lees hieronder het verhaal nog een keer. 

Lees meer »

Nienke van Baristabar Zoetig

Had je meegekregen dat ik een workshop portretfotografie zou gaan doen? Ik had direct een te gekke actie bedacht; diegene die als eerst zou reageren op story op instagram zou een gratis fotoshoot met 3 beelden op de zondag er na ontvangen. 

Lees meer »

Kinderportretten

Een leuke foto van je (klein)kinderen is altijd een goed idee! Check hier het resultaat van een leuke fotoshoot eind november en begin december. Oma mag trots zijn op deze vier! 

Lees meer »

Herfstfotoshoot

Eind oktober, toen de bladeren mooi gingen kleuren wilde Daisy graag een fotoshoot met haar paard Halloween. Dit paard hebben ze gered van de slacht en mag zijn oude dag slijten in de wei bij de familie van Daisy. Een eindje verderop van hun huis was een mooi bospaadje. Daar gingen we, Daisy met Halloween en Astrid en Dirk (ouders van Daisy) met de twee shetlanders.  Dat moet vast een heel leuk gezicht zijn geweest. 

Lees meer »

#instaloop #speels

Het thema speels. Dit vond ik toch best wel weer een lastig thema. Ik wist al vrij snel dat ik iets met de schommel wilde gaan doen. Het beeld kwam er alleen niet helemaal uit met wat ik in mijn hoofd had. 

Lees meer »

Familie fotoshoot

Wanneer opa jarig is, is de hele familie bij elkaar. Het is voor deze familie alweer veel te lang geleden dat ze met elkaar op de foto zijn geweest. Dus werd ik gevraagd om de familie op de foto te zetten! 

Lees meer »

Fotoshoot Nicolette

Omdat Nicolette met haar afstudeerproject op de Dutch Design Week in Eindhoven staat 22-30 oktober en een nieuwe website wilde lanceren was ze op zoek naar nieuwe foto's.  

Lees meer »

Love shoot

Samen met je lief op de foto. Wat een top idee van Caroline! Samen met haar - toen nog - vriend ging ze op de foto. De reden waarom ze nu op de foto gingen: ze gaan binnenkort trouwen én krijgen de sleutel van hun nieuwe huis. Mooi moment om te markeren door samen op de foto te gaan. 

Lees meer »

#instaloopwithme #herhaling

Jaaa, het was weer tijd voor een nieuwe #instaloopwithme, alweer ruim een maand geleden (!). Dit keer met thema repetition. Herhaling. We hebben een aantal nieuwe deelnemers dus dat maakte de loop extra leuk!

Lees meer »

Challenge

Wie mij langer volgt weet dat ik vaker mee doe met een fotografie challenge. Leuk om van andere fotografen te leren. Ook fotografeer ik tijdens een challenge vaak net weer even iets anders dan dat ik in de periode daar voor deed. Het zet mijn denken over creativiteit weer aan en daagt me dus uit (goh, zou daar een 'challenge' voor bedoeld zijn ;) 

Lees meer »

#instaloopwithme #geluk

Vanavond weer een nieuwe #instaloopwithme en ik had nog niet de blog gemaakt en dus geplaatst over de vorige loop.... Afgelopen maand sowieso weinig nieuws op mijn website dus het werd wel tijd voor een nieuwe blog. 

Lees meer »

Familie fotoshoot golden hour

Wat een fijne fotoshoot was dit! Eind juni ging ik met Denise, Tijs, Indy en Nova naar het Rozendaalse zand. We hadden een heerlijke zonsondergang. Een mooie try-out voor de bruiloft volgend jaar. Als we dan ook dit fijne weer hebben ben ik blij! 

Lees meer »

#instaloopwithme #herinnering

Blijft zo ontzettend leuk om aan mee te doen, die #instaloopwithme. En ook telkens weer een uitdaging. De persoon op de foto blijf ik, maar het thema is telkens anders. Hoe maak ik een zo origineel mogelijk beeld, hoe daag ik mezelf uit? Welk verhaal heb ik erbij? 

Lees meer »

Sunfieldphotochallenge summer edition

Even een terugblik naar halverwege juni toen ik mee deed aan de sunfieldphotochallenge summer edition georganiseerd door de Sunfield Academy! In januari was de winter editie, nu dus de zomer. En wat een leuke opdrachten weer. Ik had mezelf een extra uitdaging opgelegd: elke foto moest een zelfportret worden (gedurende week pas bedacht). De bonusopdracht heb ik niet vervuld omdat we die dag op vakantie gingen.

Lees meer »

Fotoshoot met Anouk

Wanneer je eigenlijk geen goede foto van jezelf meer kan vinden. Wanneer het dus niet lukt om zelf een goede portretfoto te maken. Dan boek je een fotoshoot bij mij! Anouk ging je voor.

Lees meer »

Feestje Melle 1 jaar

Midden in de corona-pandemie werd Melle geboren. De kraamtijd was daardoor anders dan dat ouders Femke en Thomas van te voren hadden bedacht. De eerste verjaardag van Melle was mooi een uitgelezen kans om iedereen uit te nodigen, super lekkere taart te eten van miss baxxel en iedereen op de foto te zetten (door mij :). 

Lees meer »

#instaloopwithme #Yayoi Kusama

Een klein maandje geleden was de laatste instaloopwithme. Met een best ingewikkeld thema, vond ik. Yayoi Kusama. Ik kende deze Japanse kunstenares niet. Na wat speurwerk met behulp van Google kwam ik er achter dat deze dame best wat eigenwijs was en een bijzondere stijl hanteerde. De roze pruik bleef hangen :) Maar welk verhaal vertel ik erbij? Of maak ik het mezelf te moeilijk als ik ook nog een verhaal wil vertellen?

Lees meer »

Newborn Noor

Begin april ging ik langs bij Maureen en Jeroen. Ik mocht hun dochter Noor op de foto zetten. Na een spannende start in het ziekenhuis waren ze nu gelukkig met z'n drietjes thuis en gaat het voorspoedig met Noor. Wat een lief meisje. 

Lees meer »

#instaloopwithme #fridakahlo

De twaalfde keer dat ik mee doe! En wat was het een uitdaging. Dit keer niet een 'gewoon' thema maar de opdracht aan onszelf om het volgende zelfportret geïnspireerd te laten zijn op Frida Kahlo. En te posten op internationale vrouwendag.

Lees meer »

#instaloopwithme #samen

Op de tweede zondag van januari was het weer zover, een nieuwe #instaloopwithme met een aantal vrouwelijke fotografen. Eigenlijk was het de bedoeling om een weekje eerder al te posten, alleen waren we nog niet allemaal zover. 

Lees meer »

Jawiswol - ademcoach Teatske

Begin januari had ik een fotoshoot met Teatske. Ze heeft de opleiding tot ademcoach gevolgd. Voor haar eindverslag wilde ze graag foto's hebben. In alle rust hebben we deze samen gemaakt. Best spannend een fotoshoot met iemand die je al kent (al zei ik best stoer dat het mij niet uitmaakte... zoiets voel ik later pas, blijkbaar).

Lees meer »

Sunfieldphotochallenge

   Meer fotograferen als doel voor 2022! Ik geef me op voor de #sunfieldphotochallenge van de Sunfield academy. Elke dag een foto maken. Best pittig naast een drukke baan... Ik had dagen dat ik het heel lastig vond. Inspiratie. Licht. Tijd. Allemaal elementen om het misschien wel op te geven. Niet gedaan!! Ik heb doorgezet, en ben zo achteraf best tevreden met het resultaat. 

Lees meer »

#instaloopwithme #vluchtig

Een maand geleden alweer was het tijd voor #instaloopwithme met het thema #vluchtig. Zoals je ook in mijn post kon lezen vond ik het een lastig thema. Uit eindelijk had ik niet veel keuzes uit verschillende beelden. Maar was het vooral een keuze na de nabewerking. Waarmee heb ik de lekkerste sfeer weggezet? Wat vind jij? 

Lees meer »

Zwangerschaps- & familie fotoshoot

Leuk! Oud-collega Annouk volgt mij op instagram en nam contact op voor een fotoshoot. Voor de derde (en laatste zoals ze zelf zegt) zwanger wilde ze dit moment vastleggen met haar gezin. We spreken een weekend af en hopen op mooi weer. De zondag dat we elkaar ontmoeten op de Rozendaalse hei regent het.... volgens de voorspelling een klein buitje. En dat is gelukkig ook zo! 

Lees meer »

Fotoworkshop Amsterdam XL

Het laatste weekend van oktober ben ik samen met vier andere vrouwen op pad geweest met Sabrina. We hebben een fotoworkshop Amsterdam XL geboekt bij Rocky roads travel.  Hoe leuk om met gelijkgestemde op pad te gaan. Met een leuke mix van uitleg en praktijk maar zeker zo belangrijk ontspanning, is het een tof fotografie-weekend. We verblijven in het Moxy hotel in de Houthavens in Amsterdam. Na de kennismaking gaan we onze fietsen ophalen en aan de slag. We eten een lekkere burger en gaan na het eten opnieuw op pad voor avondfotografie. 

Lees meer »

Familie fotoshoot

Te leuk! Een familiefotoshoot als verjaardagscadeau gegeven, bij mij gekocht :) De verjaardag was eind augustus en half oktober vonden we een gezamenlijk moment om de hele familie op de foto te zetten. Een beetje in herfst-sferen, dus geen zwarte kleding graag. Ik begreep dat dat nog wel een dingetje was bij een aantal leden van de familie... En ook bepaalde jassen zouden niet goed matchen op de foto :) 

Lees meer »