Blog

Herfstfotoshoot

Eind oktober, toen de bladeren mooi gingen kleuren wilde Daisy graag een fotoshoot met haar paard Halloween. Dit paard hebben ze gered van de slacht en mag zijn oude dag slijten in de wei bij de familie van Daisy. Een eindje verderop van hun huis was een mooi bospaadje. Daar gingen we, Daisy met Halloween en Astrid en Dirk (ouders van Daisy) met de twee shetlanders.  Dat moet vast een heel leuk gezicht zijn geweest. 

Lees meer »

#instaloop #speels

Het thema speels. Dit vond ik toch best wel weer een lastig thema. Ik wist al vrij snel dat ik iets met de schommel wilde gaan doen. Het beeld kwam er alleen niet helemaal uit met wat ik in mijn hoofd had. 

Lees meer »

Familie fotoshoot

Wanneer opa jarig is, is de hele familie bij elkaar. Het is voor deze familie alweer veel te lang geleden dat ze met elkaar op de foto zijn geweest. Dus werd ik gevraagd om de familie op de foto te zetten! 

Lees meer »

Fotoshoot Nicolette

Omdat Nicolette met haar afstudeerproject op de Dutch Design Week in Eindhoven staat 22-30 oktober en een nieuwe website wilde lanceren was ze op zoek naar nieuwe foto's.  

Lees meer »

Love shoot

Samen met je lief op de foto. Wat een top idee van Caroline! Samen met haar - toen nog - vriend ging ze op de foto. De reden waarom ze nu op de foto gingen: ze gaan binnenkort trouwen én krijgen de sleutel van hun nieuwe huis. Mooi moment om te markeren door samen op de foto te gaan. 

Lees meer »

#instaloopwithme #herhaling

Jaaa, het was weer tijd voor een nieuwe #instaloopwithme, alweer ruim een maand geleden (!). Dit keer met thema repetition. Herhaling. We hebben een aantal nieuwe deelnemers dus dat maakte de loop extra leuk!

Lees meer »

Challenge

Wie mij langer volgt weet dat ik vaker mee doe met een fotografie challenge. Leuk om van andere fotografen te leren. Ook fotografeer ik tijdens een challenge vaak net weer even iets anders dan dat ik in de periode daar voor deed. Het zet mijn denken over creativiteit weer aan en daagt me dus uit (goh, zou daar een 'challenge' voor bedoeld zijn ;) 

Lees meer »

#instaloopwithme #geluk

Vanavond weer een nieuwe #instaloopwithme en ik had nog niet de blog gemaakt en dus geplaatst over de vorige loop.... Afgelopen maand sowieso weinig nieuws op mijn website dus het werd wel tijd voor een nieuwe blog. 

Lees meer »

Familie fotoshoot golden hour

Wat een fijne fotoshoot was dit! Eind juni ging ik met Denise, Tijs, Indy en Nova naar het Rozendaalse zand. We hadden een heerlijke zonsondergang. Een mooie try-out voor de bruiloft volgend jaar. Als we dan ook dit fijne weer hebben ben ik blij! 

Lees meer »

#instaloopwithme #herinnering

Blijft zo ontzettend leuk om aan mee te doen, die #instaloopwithme. En ook telkens weer een uitdaging. De persoon op de foto blijf ik, maar het thema is telkens anders. Hoe maak ik een zo origineel mogelijk beeld, hoe daag ik mezelf uit? Welk verhaal heb ik erbij? 

Lees meer »

Sunfieldphotochallenge summer edition

Even een terugblik naar halverwege juni toen ik mee deed aan de sunfieldphotochallenge summer edition georganiseerd door de Sunfield Academy! In januari was de winter editie, nu dus de zomer. En wat een leuke opdrachten weer. Ik had mezelf een extra uitdaging opgelegd: elke foto moest een zelfportret worden (gedurende week pas bedacht). De bonusopdracht heb ik niet vervuld omdat we die dag op vakantie gingen.

Lees meer »

Fotoshoot met Anouk

Wanneer je eigenlijk geen goede foto van jezelf meer kan vinden. Wanneer het dus niet lukt om zelf een goede portretfoto te maken. Dan boek je een fotoshoot bij mij! Anouk ging je voor.

Lees meer »

Feestje Melle 1 jaar

Midden in de corona-pandemie werd Melle geboren. De kraamtijd was daardoor anders dan dat ouders Femke en Thomas van te voren hadden bedacht. De eerste verjaardag van Melle was mooi een uitgelezen kans om iedereen uit te nodigen, super lekkere taart te eten van miss baxxel en iedereen op de foto te zetten (door mij :). 

Lees meer »

#instaloopwithme #Yayoi Kusama

Een klein maandje geleden was de laatste instaloopwithme. Met een best ingewikkeld thema, vond ik. Yayoi Kusama. Ik kende deze Japanse kunstenares niet. Na wat speurwerk met behulp van Google kwam ik er achter dat deze dame best wat eigenwijs was en een bijzondere stijl hanteerde. De roze pruik bleef hangen :) Maar welk verhaal vertel ik erbij? Of maak ik het mezelf te moeilijk als ik ook nog een verhaal wil vertellen?

Lees meer »

Newborn Noor

Begin april ging ik langs bij Maureen en Jeroen. Ik mocht hun dochter Noor op de foto zetten. Na een spannende start in het ziekenhuis waren ze nu gelukkig met z'n drietjes thuis en gaat het voorspoedig met Noor. Wat een lief meisje. 

Lees meer »

#instaloopwithme #fridakahlo

De twaalfde keer dat ik mee doe! En wat was het een uitdaging. Dit keer niet een 'gewoon' thema maar de opdracht aan onszelf om het volgende zelfportret geïnspireerd te laten zijn op Frida Kahlo. En te posten op internationale vrouwendag.

Lees meer »

#instaloopwithme #samen

Op de tweede zondag van januari was het weer zover, een nieuwe #instaloopwithme met een aantal vrouwelijke fotografen. Eigenlijk was het de bedoeling om een weekje eerder al te posten, alleen waren we nog niet allemaal zover. 

Lees meer »

Jawiswol - ademcoach Teatske

Begin januari had ik een fotoshoot met Teatske. Ze heeft de opleiding tot ademcoach gevolgd. Voor haar eindverslag wilde ze graag foto's hebben. In alle rust hebben we deze samen gemaakt. Best spannend een fotoshoot met iemand die je al kent (al zei ik best stoer dat het mij niet uitmaakte... zoiets voel ik later pas, blijkbaar).

Lees meer »

Sunfieldphotochallenge

   Meer fotograferen als doel voor 2022! Ik geef me op voor de #sunfieldphotochallenge van de Sunfield academy. Elke dag een foto maken. Best pittig naast een drukke baan... Ik had dagen dat ik het heel lastig vond. Inspiratie. Licht. Tijd. Allemaal elementen om het misschien wel op te geven. Niet gedaan!! Ik heb doorgezet, en ben zo achteraf best tevreden met het resultaat. 

Lees meer »

#instaloopwithme #vluchtig

Een maand geleden alweer was het tijd voor #instaloopwithme met het thema #vluchtig. Zoals je ook in mijn post kon lezen vond ik het een lastig thema. Uit eindelijk had ik niet veel keuzes uit verschillende beelden. Maar was het vooral een keuze na de nabewerking. Waarmee heb ik de lekkerste sfeer weggezet? Wat vind jij? 

Lees meer »

Zwangerschaps- & familie fotoshoot

Leuk! Oud-collega Annouk volgt mij op instagram en nam contact op voor een fotoshoot. Voor de derde (en laatste zoals ze zelf zegt) zwanger wilde ze dit moment vastleggen met haar gezin. We spreken een weekend af en hopen op mooi weer. De zondag dat we elkaar ontmoeten op de Rozendaalse hei regent het.... volgens de voorspelling een klein buitje. En dat is gelukkig ook zo! 

Lees meer »

Fotoworkshop Amsterdam XL

Het laatste weekend van oktober ben ik samen met vier andere vrouwen op pad geweest met Sabrina. We hebben een fotoworkshop Amsterdam XL geboekt bij Rocky roads travel.  Hoe leuk om met gelijkgestemde op pad te gaan. Met een leuke mix van uitleg en praktijk maar zeker zo belangrijk ontspanning, is het een tof fotografie-weekend. We verblijven in het Moxy hotel in de Houthavens in Amsterdam. Na de kennismaking gaan we onze fietsen ophalen en aan de slag. We eten een lekkere burger en gaan na het eten opnieuw op pad voor avondfotografie. 

Lees meer »

Familie fotoshoot

Te leuk! Een familiefotoshoot als verjaardagscadeau gegeven, bij mij gekocht :) De verjaardag was eind augustus en half oktober vonden we een gezamenlijk moment om de hele familie op de foto te zetten. Een beetje in herfst-sferen, dus geen zwarte kleding graag. Ik begreep dat dat nog wel een dingetje was bij een aantal leden van de familie... En ook bepaalde jassen zouden niet goed matchen op de foto :) 

Lees meer »

Vakantie Curaçao

Wie mij volgt op instagram heeft al gezien dat ik samen met mijn man Ron op vakantie naar Curaçao ben geweest. Wat was het fijn om even weg te zijn! En het was heerlijk. Hier onder een aantal fijne plaatjes.

Lees meer »

Mijn werk in het groot

Eigenlijk ben ik er best wel een beetje trots op. Mijn foto's op behang opgehangen in het GGD-gebouw Gelderland-Midden en in de brandweerkazerne van Arnhem. Dat is toch best stoer! 

Lees meer »

#instaloopwithme Water

Het is weer tijd voor een nieuwe #instaloopwithme. Met het thema water. Bewust aan het einde van de zomer zodat we voldoende tijd zouden hebben om een mooi beeld te maken. Voor mijn gevoel hebben we niet zo'n mooie zomer gehad, tenminste niet om in het water te liggen. Maar vlak voor we op vakantie gingen is het toch nog gelukt. Het zwembad stond nog en na twee warmere dagen was het wel te doen in het bad. 

Lees meer »

Winactie! De uitslag!

Begin juli schreef ik op instagram en deze blog een winactie uit. Doel: 250 volgers op instagram. Helaas is het doel nog niet bereikt... Maar de inschrijving op de winactie liep inmiddels ook niet meer vol, dus tijd om een winnaar te kiezen! 

Lees meer »

Cakesmash Yentl

Een cake-smash fotoshoot. Niet eerder gedaan... De moeder van Yentl had al helemaal een idee en had ook alle decoratie en de taart geregeld. Raden jullie het thema? Juist: jungle!

Lees meer »

Nieuwe achtergrond - zakelijk portret

Alleen maar een zwarte achtergrond, of een buitenmuur... Het werd tijd om daarnaast nog een andere achtergrond te hebben om bijvoorbeeld meer zakelijke portretten te maken. Op mijn vrije dag naar de winkel en op zoek naar een neutrale achtergrond. 

Lees meer »

Feestje in een album

Heb je iets te vieren? Komen er om wat voor een goede reden dan ook een aantal vrienden en/of familie bij je langs? Maak dan foto's (of nog beter, laat mij de foto's maken ;)) en stel een mooi album samen. Foto's op je telefoon of laptop zijn leuk, maar een album pak je er nog eens bij. Voordeel van als iemand anders foto's maakt is dat jij je gewoon op je feestje kan concentreren. 

Lees meer »

#instaloopwithme #onderweg

Onderweg. Waarnaar toe? De #instaloopwithme had het thema onderweg gekregen vanwege de vakantieperiode. Voor mij geen vakantie maar ik wilde wel suggereren of ik onderweg was. Op een donderdagavond ben ik naar een stukje dijk gereden en heb ik deze, en onderstaande foto's gemaakt. 

Lees meer »

Fotoshoot Suus

Al vaker over gesproken maar het was er nog niet eerder van gekomen. Eindelijk hadden Suus en ik gelijktijdig tijd voor een fotoshoot. In de 'studio' met daglicht binnen, ook wat foto's buiten. Studio is trouwens wel een stoer / groot woord. Met behulp van een zwarte deken en kledingrek kan ik in onze grote gang met groot raam een prima plek creëren voor het maken van foto's.

Lees meer »

Winactie!

♥ Op naar meer volgers op instagram en hopelijk daarmee ook opdrachten; een winactie! Wat kun je winnen: een familieportret! Leuk toch! En ik ga het nog leuker maken, want ik geef dit mogelijk niet één maar twee keer weg!

Lees meer »

Fotoshoot Sharon voor Jules Bean

Wat leuk! Even terug kreeg ik een mailtje van Sharon. Of ik opnieuw met haar wilde samenwerken. Natuurlijk! Sharon is de eigenaar van Zij en Stijl, ze is een eigenzinnige vrolijke en eerlijke styliste. Neem vooral een kijkje op haar site, als je goed kijkt zie je foto's van onze eerdere samenwerking ook terug!

Lees meer »

Weekje Terschelling

Wat een heerlijkheid. Een weekje Terschelling, van vrijdag tot vrijdag.  Doordat we met de boot gaan, zijn we ook echt weg. We hebben ontzettend mazzel met het weer. Het wordt steeds warmer en zonniger. Was iedereen in het begin van de week nog op zoek naar de zonplekjes op het terras, aan het einde waren de schaduwplekjes favoriet. We fietsen het hele eiland over met onze elektrische fietsen en maken ook flink wat wandelingen over het strand. Op de laatste dag komt ook de bewolking terug, maar we gaan toch naar huis. En we weten zeker, we gaan nog een keer terug naar dit fijne eiland!

Lees meer »

Fotoshoot Gerda

Om aan naamsbekendheid te werken had ik bedacht dat ik tijdens de straatbingo op Koningsdag wel een leuke prijs kon weg geven: een portretfotoshoot! De prijs wordt gewonnen door buurvrouw Gerda. Gerda woont al 56 jaar in onze straat (wij deze zomer 5 jaar...). Op een zonnige zondag heb ik een heel aantal foto's gemaakt. In samenspraak met haar dochters koos Gerda onderstaande foto's uit die ze zelf wel wilde hebben. 

Lees meer »

Fotoshoot Judith

De foto's die ik eerder maakte van Sharon van Zij en Stijl kreeg Judith niet uit haar hoofd. Of ik van haar ook foto's wilde maken met graffiti als achtergrond. Tuurlijk! Ik vroeg of haar dochter van 7 ook meeging om mij te helpen. Dat wilde Lauren wel. 

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb