Goed om te weten

Werkwijze

Wanneer je overweegt een fotoshoot bij mij te boeken, dan maken we eerst kennis en plannen we een datum en tijdstip. We bespreken waar de foto's gemaakt gaan worden. Bijvoorbeeld een mooi natuurgebied of juist een stoere stadse locatie. Thuis of bij mij kan ook. Geef je wensen door, ik denk graag mee.

Kleding

Kledingstress? Ik snap het helemaal! Kijk vooral even bij de tips. Mocht je nog vragen hebben, schroom vooral niet om mij een berichtje te doen met al jullie (kleding) vragen!

Weersvoorspellingen

Hebben we een fotoshoot op een mooie buitenlocatie gepland staan? En geven de weersvoorspellingen regen aan? Geen probleem! Dit kan helaas voorkomen. Ik hou de weersvoorspellingen goed in de gaten en neem ongeveer 24 uur van te voren contact met je op om te overleggen. Gelukkig regent het vaak niet de hele dag en kan iets verplaatsen in tijd kan al een uitkomst bieden. Zijn de voorspellingen zo dat het de hele dag regent of past het nieuwe tijdstip niet? Dan verplaatsen we de fotoshoot naar een nieuwe datum.

Tijdsinvestering

Hoe lang een fotoshoot duurt? Dat hangt af van hoeveel foto's je wilt hebben. Een half tot heel uur is heel gangbaar. Wanneer ik merk dat het genoeg is stop ik. Maar natuurlijk wel pas nadat ik denk dat we genoeg foto's hebben om uit te kiezen. 

Auteursrecht & social media

Heel graag gebruik ik de foto’s van de fotoshoots en reportages voor mijn portfolio. Wanneer je een fotoshoot boekt, geef je toestemming om de door mij gemaakte foto’s te delen op mijn website en social media. Mocht je dit liever niet willen? Uiteraard geen probleem! Maak dit dan voor af aan de fotoshoot kenbaar.

Aanbetaling

Wanneer de fotoshoot is gepland, ontvang je een verzoek tot een kleine aanbetaling. Zodra deze aanbetaling is voldaan, staat daarmee de fotoshoot vast in mijn agenda. Uitzondering hierop is de mini portret shoot, deze betaal je op de dag zelf via een door mij verstuurde betaalverzoek. 

Reiskosten & BTW

Alle tarieven die zijn genoemd op de website zijn inclusief BTW en exclusief reiskosten. De reiskosten worden berekend vanaf de postcode 6931 en terug. Het tarief hiervoor bedraagt 30 cent per km. 

Levering van de foto's, fotoalbums & fotoafdrukken

Wanneer de fotoshoot is geweest ontvang je binnen 2 weken na de datum van de fotoshoot een preview van de gemaakte foto's via een online galerij* en kies je de foto's die je wilt. Wanneer je de keuze hebt gemaakt en het restant is betaald ontvang je uiterlijk na 2 weken de foto's in hoge resolutie via wetransfer. Standaard zijn er geen afdrukken bij inbegrepen. Wel kan ik dit voor je verzorgen, vraag naar de mogelijkheden.

Heb je een pakket gekozen met fotoalbum dan ontvang je eerst het fotoalbum en daarna de beelden in hoge resolutie via wetransfer. 

*uitgezonderd mini portret shoot

Fotoalbums

Bij een aantal pakketten zit standaard een fotoalbum. Het mini-fotoalbum heeft een softe kaft en is 15x15 groot. Hier passen 10 foto's in. Kies je extra foto's dan kunnen deze in het fotoalbum erbij tot een maximum van 20 foto's. Bij de duurste pakketen zit een fotoalbum met softe kaft en is 20x20 groot. Kies je extra foto's dan kunnen deze in het fotoalbum erbij tot een maximum van 30 foto's. 

Een upgrade naar een fotoalbum met harde kaft of groter formaat is mogelijk. Wil je meer fotoalbums? Ik ga er standaard vanuit dat dit dezelfde albums zijn; dus met dezelfde foto's.

Geen fotoalbum maar daarvoor in de plaats meer foto's kiezen? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Wil je iets anders weten?