#instaloopwithme #fridakahlo

Gepubliceerd op 2 april 2022 om 19:26

De twaalfde keer dat ik mee doe! En wat was het een uitdaging. Dit keer niet een 'gewoon' thema maar de opdracht aan onszelf om het volgende zelfportret geïnspireerd te laten zijn op Frida Kahlo. En te posten op internationale vrouwendag.

 

Nu wist ik niet wie Frida Kahlo was. Lang leven het internet. In eerste instantie zie je veel plaatjes van een vrouw met een brede/doorlopende wenkbrauw met bloemen op haar hoofd. Maar bij verder lezen blijkt haar leven niet zo mooi geweest te zijn. Polio, een ernstig busongeluk. Veel van haar zelfportretten zijn in bed gemaakt. Haar grote liefde was belangrijk, maar ze kon geen kinderen krijgen. Uiteindelijk heeft ze zelf een einde aan haar leven gemaakt...

 

Heftig. Wat voor een beeld ga ik maken? Zoals ik al schreef in de loop, ik had Nicolette benaderd om mee te helpen met echte bloemen. Op een mooie zonnige zondag ben ik bij haar atelier langs gegaan. 

 

Twee ideeen om verder uit te werken:

1. kleurrijke bloemen, met een kleurrijke achtergrond

2. gedroogde bladeren/bloemen, met een sobere achtergrond

Veel uitproberen en verder bouwen! Hieronder wat beelden van achter de schermen en het andere idee meer uitgewerkt.  

Achter de schermen

Andere beelden

(met ook andere / verschillende bewerkingsvormen)

Tekst op instagram

☆ Welkom bij #instaloopwithme, waar we onszelf regelmatig laten zien met een zelfportret. Het thema deze keer is een portret geïnspireerd op Frida Kahlo. De volgende in de loop is @linda_huvenaars_fotografie ! Check haar post en volg de rest in de loop.

☆ Een zelfportret geïnspireerd op een vrouwelijke kunstenaar. Op deze 8 maart, internationale vrouwendag. We kozen voor een kunstenaar die geen makkelijk leven heeft gehad; Frida Kahlo. Wanneer je haar googelt dan zie je zelfportretten met veel bloemen door haar geschilderd. Daarom had ik bedacht om Nicolette van @Flonic_floraltailor in te schakelen. Hoe leuk om zo’n zelfportret samen te maken. En ook speciale dank aan @deblommerie voor de bloemen!

☆ Omdat het leven van Frida Kahlo verre van rozegeur en maneschijn was vond ik het ook mooi om met gedroogde planten/bloemen te werken om een soberder beeld te maken. En laat dit nu ook heel goed passen bij de duurzaamheidsgedachte die Nicolette wil meegeven in het werken met bloemen. Een win-win situatie dus. Maar deze foto zie je later, voor deze loop sprong de kleurrijke foto er toch het meeste uit.

☆ Binnenkort weer een blog op mijn website (link in bio) met de foto's die het niet hebben gehaald in deze post. www.jannekesnellinkfotografie.jouwweb.nl

☆ #zelfportret #portretfotografie #zelfinbeeld #fotograafinbeeld #zelfontwikkeling #portraitphotography #instaloop #instaloopwithme #selfie #vrouw #internationalevrouwendag #internationalwomensday #bloemen #bloemist #frida #fridakahlo #flowers #floralstylist


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.