Schrijven met licht

Gepubliceerd op 8 september 2021 om 09:42

De foto hierboven, de paarse bloempjes van klaver, heb ik in het ochtendlicht gemaakt. De andere zijn met avond licht. 

 

Fotograferen. Schrijven of tekenen met licht. Zonder licht geen foto. Er zijn al veel artikelen over geschreven, zelfs boeken vol. Telkens op zoek naar dat ene perfecte plaatje. En dat lukt dus niet in het donker. Er zijn veel verschillende soorten licht en elk licht geeft ook telkens een andere sfeer op de foto.

 

De foto’s in deze blog zijn in het ochtend- en avondlicht gemaakt. Overdag waren dit hele andere beelden geworden. Jammer dat het altijd maar zo’n kort moment is. Heb ik eindelijk de smaak te pakken, is het licht alweer veranderd…. Ook maak ik graag gebruik van tegenlicht. Er wordt wel gezegd dat je met het licht mee moet fotograferen, maar vaak vind ik de sfeer met tegenlicht meer bijzonder. De lichtkrans die om het onderwerp heen komt door tegenlicht is vaak heel fijn. 

De meeste foto's maak ik tijdens onze vakanties. Het ochtendlicht mis ik meestal, lekker uitslapen/rustig opstarten vind ik fijner. Het avondlicht is vaak het mooist als we aan tafel zitten. En tja, overdag zijn we juist altijd op pad om dingen te bekijken. Dus dan toch maar kijken hoe ik het licht in mijn voordeel kan gebruiken door de juiste instellingen op mijn camera te kiezen. Benieuwd hoe het in de komende vakantie gaat zijn. 

 

Welke foto spreekt jou het meeste aan? En kun je zien waar ik tegenlicht heb gebruikt? Benieuwd naar je reactie, laat je die hieronder achter? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb