#instaloopwithme #analoog

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 16:09

analoog

digitaal

Alweer even terug was deze #instaloopwithme #analoog. Om precies te zijn 31 oktober 2021. 

   De foto's zijn al langer terug gemaakt, want ik moest ook rekening houden met ontwikkeltijd... 

   Lastig hoor, niet direct op je schermpje kijken wat het resultaat is. En hoe ga ik mezelf neerzetten. 36 pogingen. Maar nogmaals; geen idee hoe het er uit gaat zien. 

Daarom ook mijn digitale camera mee. Ik loop naar de waterkering (want graffiti, leuk voor de achtergrond) en maak daar op een aantal plekken twee foto's, eerst met digitale camera vervolgens met de analoge camera. Na een foto of 5, 6 besluit ik weer naar huis te gaan. Zou het zijn gelukt? Thuis maak ik op verschillende plekken nog wat foto's. Via de spiegel, via het raam. Op de badkamer, in de tuin... 

   Zoals ik in de instagram-post ook schreef was ik niet blij nadat ik de foto's had laten ontwikkelen. Er liepen strepen door het beeld heen. Een stuk of 6 foto's waren wel oke en gelukkig zat het beeld wat ik dacht te willen gebruiken voor de loop er ook bij. Dus ik kon meedoen :) Voor het verschil de analoge en digitale variant. Wat je met nabewerken nog kunt doen. Dit gebeurde 'vroeger' natuurlijk in de donkere kamer.

   Toen ik als bijbaantje bij Oké foto op Presikhaaf werkte deed ik het ook. Foto's wat lichter maken of donkerder. Beetje magenta erbij, cyaan eraf en bij sneeuwfoto's wist je dat je altijd wat met de yellow-knop moest doen. Die goede oude tijd ;) Fijn dat je dit met digitale foto's zelf in de hand heb. 

   Hieronder nog een aantal andere beelden die ik ook met de analoge camera heb gemaakt.

 

   Morgen, 9 januari 2022 om 20.00 uur weer een nieuwe #instaloopwithme online, kijk je mee? 

 

tekst op instagram

☆ Welkom bij #instaloopwithme, waar we onszelf regelmatig laten zien met een zelfportret. Het thema van deze keer is ‘analoog’. De volgende in de loop is de getalenteerde @shotbysuznl ! Check haar post en volg de rest in de loop.

 

☆ Analoog. Leuk! Maar best wel weer ingewikkeld... Niet even achterop het schermpje kijken hoe de foto eruit ziet. Of de verbinding met de telefoon voor een zelfportret. Harder nadenken dus. En na een aantal portretten van vooral mijn gezicht wilde ik mezelf weer wat meer in het landschap opnemen.

 

☆ 36 foto's. Met mijn digitale camera én analoge camera op pad. Eerst wat pogingen met de digitale camera, om vervolgens hetzelfde proberen te maken met de analoge camera. Maar ja, geen idee of het lukt. Dan zijn 36 foto's er toch best wel veel. Maar uiteindelijk is het rolletje vol.

 

☆ Naar de fotozaak. Ontwikkelen duurt een week... Na een week kan ik de foto's ophalen. Ik ben niet tevreden. Strepen van de afdrukmachine over de prints heen. Niet bij allemaal, maar wel veel. Gelukkig de foto die ik in mijn hoofd had voor deze loop was wel goed gelukt. Anders had ik niet mee kunnen doen... want het duurt 2 weken voordat ik weer nieuwe afdrukken heb....

 

☆ De afdrukken zijn ook wat overbelicht... Voor het vergelijk, de tweede foto is de de digitale variant.

 

☆ Binnenkort (afhankelijk van wanneer ik de prints heb) weer een blog op mijn website (link in bio) met de foto's die het niet hebben gehaald in deze post.

 

☆ Ook meedoen? Stuur een dm!

 

☆ #zelfportret #portretfotografie #blachkandwithphotography #zwartwitportret #zelfinbeeld #fotograafinbeeld #zelfontwikkeling #justme #portraitphotography #instaloop #instaloopwithme #selfie #vrouw #positivevibes #analoog #landschap #graffiti #westervoort

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb