#instaloopwithme #vluchtig

Gepubliceerd op 28 december 2021 om 20:23

Een maand geleden alweer was het tijd voor #instaloopwithme met het thema #vluchtig. Zoals je ook in mijn post kon lezen vond ik het een lastig thema. Uit eindelijk had ik niet veel keuzes uit verschillende beelden. Maar was het vooral een keuze na de nabewerking. Waarmee heb ik de lekkerste sfeer weggezet? Wat vind jij? 

 

Nabewerking. Een vak apart. Leren door het te doen. Veel met de schuifjes te werken. Goed kijken of het niet te extreem word. Of juist wel. Ik dacht eerder altijd niet van de nabewerking te zijn. Hoe meer ik met Lightroom doe hoe leuker het wordt. Vooral om de foto nog beter te maken. Ik denk dat een slechte foto nooit mooier wordt van nabewerking. Een goede foto kan alleen maar beter worden. Al kun je het natuurlijk ook aardig verprutsen. 

 

Waar nabewerking voor mij eerst vooral was: horizon rechtzetten (moet ik helaas nog vaak doen) en een beetje bijsnijden merk ik dat ik steeds meer doe met licht en contrast. En ook met kleur en verzadiging, al vind ik het laatste nog lastig.  Vooral blijven doen en oefenen dus!

Wat denk jij? Heb ik de beste foto qua nabewerking gekozen? (De gekozen foto is de foto bij het begin van deze blog, hieronder de andere keuzes).

Tekst op instagram

☆ Welkom bij #instaloopwithme, waar we onszelf regelmatig laten zien met een zelfportret. Het thema van deze keer is ‘vlucthtig’. De volgende in de loop is de getalenteerde @berbermariarip ! Check haar post en volg de rest in de loop.

☆ Mijn tiende deelname, best wel een mijlpaal. Vond dit thema wel een lastige. Welke beeld wil ik maken?

☆ Vluchtig. Ik wilde beweging in mijn beeld. Ik ben twee keer naar dit zelfde stukje natuur gegaan, op een ander tijdstip. De ochtendmist geeft dit beeld iets extra's. Wat ik ook zo leuk vind is dat ik hier heel vaak loop, ons huis ligt hier hemelsbreed 330 meter vandaan.

☆ Altijd zo leuk om te zien hoe we allemaal er een andere draai aan geven en dat sommige beelden of verhalen een zelfde soort inspiratie hadden. Benieuwd hoe dat in deze #instaloopwithme is. Snel doorklikken om het te ontdekken.

☆ Binnenkort weer een blog op mijn website (link in bio) met de foto's die het niet hebben gehaald in deze post.

☆ #zelfportret #portretfotografie #zelfinbeeld #fotograafinbeeld #zelfontwikkeling #justme #portraitphotography #instaloop #instaloopwithme #selfie #vrouw #positivevibes #vluchtig #landschap #westervoort


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.