Making of #instaloopwithme #flatlay

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 12:00

Samen met een groep vrouwelijke fotografen plaatsen we eens in de ongeveer 6 weken een zelfportret met een bepaald thema. Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe post. Het thema 'flat-lay'. Hier moest ik wel even goed over nadenken. Kijk maar eens op google naar wat flat-lay inhoudt.... 

 

Ik had bedacht dat ik diverse dingen die mij typeren in de flat lay terecht moesten komen. Spannend wel hoe ik de opstelling met de camera zou doen en hoe ik er ook zelf in terecht ga komen. Want dat is nog steeds wel een voorwaarde: het is een zelfportret. Ik zou natuurlijk ook de dichterlijke vrijheid kunnen gebruiken door te zeggen dat alle spullen op mijn slaan en dat het daarmee dus ook een zelfportret is....

 

Vijf voor twaalf is het gelukt! Zondag rond 14 uur was ik klaar. Ruim op tijd om te posten toch (zondagavond 19.00 uur). 

Tekst op instagram:

Welkom bij #instaloopwithme, waar we onszelf regelmatig laten zien met een zelfportret. Het thema van deze keer is ‘flat-lay’. De volgende in de loop is de getalenteerde @jnssnfotografie! Check haar post en volg de rest in de loop.

 

 

Voor de 5e keer dat ik mee doe aan #instaloopwithme. Het thema flat-lay. Wat een ingewikkeld thema voor een zelfportret... (google maar eens op flat-lay). Al snel had ik in mijn hoofd dat ik dan ook letterlijk in een flat-lay scene mijn hoofd zou neerleggen. Nu de uitvoering nog. Flat-lay is dus niet flatterend; onderkin... bolle toet... diepvallende ogen... Proberen met het licht wat te doen. Andere achtergrond, van zwart naar gemêleerd en uiteindelijk wit als onder/achtergrond. En toen had ik 'em! Met mijn handen een soort van kader!

 

 

De voorwerpen op de foto verwijzen bijna allemaal naar mij: de ring in het bakje (zelfgemaakt) verwijst naar dat ik getrouwd ben met Ron. Ik draag eigenlijk altijd lenzen maar heb dus ook een bril. Ik hou van fotograferen. Ik durf wel te zeggen dat ik groene vingers heb. Hou van ons huis. En de print-tegel, foto van het hartje en de X omdat het zo lekker matcht ♥

 

 

A.s. woensdag blog op mijn website met de making of!

 

 

#zelfportret #portretfotografie #zelfinbeeld #fotograafinbeeld #zelfontwikkeling #justme  #portraitphotography #instaloop #instaloopwithme #selfie #vrouw #positivevibes #flatlay #flatlayphotography

 

En een aantal foto's van  de "making of". 

 

Over ongeveer 6 weken is de volgende #instaloopwithme weer. 

Vaker dit soort 'making of'?

Check met #instaloopwithme onze bijdragen en volg mij en de andere talentvolle fotografen! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb